Welcome Center Food Valley verzorgt voor grote én kleine bedrijven het immigratietraject voor hun nieuwe internationale medewerkers. 

Wanneer de ideale kandidaat voor je openstaande vacature in het buitenland woont, staan wij voor je klaar. Wij kunnen het hele traject regelen of een deel ervan.

Wij ontzorgen door alles goed voor je te regelen

Expats aannemen?

Heb je als werkgever al eens eerder met kennismigranten of internationale wetenschappelijk onderzoekers gewerkt? En ben je al erkend als referent door de IND? Dan kun je alle formaliteiten voor nieuwe kennismigranten versneld aanvragen. Bovendien hoef je minder bewijsstukken mee te sturen.

Ben je nog geen erkend referent? 
Bekijk dan eerst deze informatie.

Bij Welcome Center Food Valley helpen we je een kennismigrant snel en eenvoudig naar te Nederland halen. Van advies, toetsing en het uitvoeren van aanvragen tot het verstrekken van informatie aan je nieuwe medewerker; wij regelen alles in één keer voor jullie.

Stappen die doorlopen kunnen worden

1

Erkend Referentschap

Wanneer je voor het eerst een expat in dienst wil nemen, moet eraan de IND worden aangetoond dat je aan bepaalde verplichten voldoet.

Komt je nieuwe medewerker van buiten de Europese Unie, EER of Zwitserland? Dan moet jouw organisatie Erkend Referent worden. Voordeel hiervan is dat procedures vaak sneller en efficiënter verlopen. Voor de buitenlandse werknemer betekent dit een gestroomlijnder immigratieproces.

Meer informatie >>

2

Verblijfsvergunning 

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning, moet je nieuwe werknemer aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Wij toetsen of aan de algemene voorwaarden voor expats én aan de aanvullende voorwaarden voor kennismigranten wordt voldaan. Daarna dienen wij de aanvraag voor een verblijfsvergunning in voor de kennismigrant en indien gewenst ook voor zijn of haar gezinsleden.

3

Visum 

Het is afhankelijk van de nationaliteit van de kennismigrant of er een visum nodig is.

 Je nieuwe medewerker ontvangt van ons alle benodigde informatie voor het aanvragen van een visum.  

Wij toetsen onder andere op:
Wat is de nationaliteit van je nieuwe medewerker?
Voldoet je nieuwe werknemer aan de voorwaarden van een verblijfsvergunning voor een kennismigrant?
Is een visum vereist?
Zijn er nog andere voorwaarden van toepassing?

4

Familie 

Heeft je nieuwe medewerker een partner, en wellicht ook kinderen? En wil je de kennismigrant samen met zijn of haar familie naar Nederland halen? 

Ook de gezinsleden van een kennismigrant moeten aan een aantal voorwaarden voldoen én beschikken over een geldige verblijfsvergunning.

Hoe wij helpen de familie van je werknemer naar Nederland te halen:

  • We toetsen of alle familieleden aan de voorwaarden voldoen.
  • We verzorgen de aanvraag van een verblijfsvergunning.
  • We geven advies over het aanvragen van een visum voor de gezinsleden (indien nodig).
  • We verstrekken informatie over onderwerpen als financiële zaken, verzekeringen, onderwijs en opleiding, en Nederlandse wetten en regels.

5

Biometrische gegevens 

Komt je nieuwe medewerker van buiten de EU naar Nederland zonder visum? Dan heeft de IND biometrische gegevens nodig om een verblijfsvergunning af te geven. 

Na aankomst in Nederland kan je nieuwe medewerker snel terecht bij de IND. Zij hebben bij ons in-house een balie. Expats worden hier onder andere geholpen bij de aanvraag van een verblijfsvergunning.

6

Inschrijving bij de gemeente 

Elke inwoner van Nederland dient te beschikken over een burgerservicenummer (BSN). Zo ook expats.

Ook de gemeente heeft een eigen balie bij ons.
Wij maken graag een afspraak voor je nieuwe medewerkers zodat zij zich in kunnen schrijven bij de gemeente. Het BSN wordt dan ook direct verstrekt.
Je nieuwe werknemer heeft dit nummer onder meer nodig bij het openen van een bankrekening en het afsluiten van verzekeringen.

7

Welkom in de regio, wegwijs in Nederland 

Als de noodzakelijke formaliteiten zijn afgehandeld, nodigen we je werknemer en zijn familie uit voor een gesprek. 

Tijdens dit gesprek heten we de kennismigrant welkom in de regio en verstrekken we informatie die hem of haar wegwijs maakt in Nederland. 

8

Een fijne woning en zorg voor het gezin

Wij nemen ook deze zorgen uit handen zodat je nieuwe medewerker zich kan focussen op werk.

Home Search Program 
Dit programma biedt hulp bij de huizenzoektocht. Op basis van de wensen van de expat zorgen we ervoor dat hij wordt uitgenodigd voor bezichtigingen, beschermen we tegen illegale praktijken en wordt de expat begeleid bij de contractonderhandelingen.
Meer informatie >>

Dual Career Program
Wij begeleiden de partners van expats bij het vinden van een passende baan. Een carrière helpt om deel uit te maken van de samenleving en om je sneller thuis te voelen in een nieuwe omgeving. Bovendien helpt het je (toekomstige) collega om met vertrouwen aan hun nieuwe baan te beginnen.
Meer informatie >>

Schooling Program
Het complexe Nederlandse onderwijssysteem is voor expats ingewikkeld om hun weg in te vinden. Wij helpen gezinnen de juiste school te vinden voor hun kinderen, zodat ook de kleinsten een goede start hebben in Nederland. 
Meer informatie >>

Wat we voor je kunnen betekenen

In deze video leggen we uit hoe wij zorgen voor ‘Happy landing én Happy living’

Wat doet het Welcome Center Food Valley
Video afspelen over Wat doet het Welcome Center Food Valley

Voor een bedrijf of organisatie kan het ingewikkeld zijn om een buitenlandse medewerker naar Nederland te halen. Het Welcome Center Food Valley heeft de kennis en ervaring om dit proces soepel te laten verlopen en te zorgen voor ‘Happy landing & living’.

Als een bedrijf een medewerker naar Nederland laat komen, moet het aan de IND laten zien dat het een betrouwbare partner is. Dat heet: ‘erkend referent’. Wij kunnen je helpen met de eenmalige procedure die daarvoor nodig is.

Welke documenten nodig zijn voor het immigratieproces is per situatie vaak verschillend. Denk aan een verblijfsvergunning, een visum, of een tewerkstellingsvergunning. Wij inventariseren welke documenten er nodig zijn, toetsen de voorwaarden en dienen de aanvraag in.

In veel gevallen neemt een medewerker partner en kinderen mee. Ook die moeten beschikken over de benodigde papieren.

In een welkomsgesprek bespreken we welke zaken van belang zijn. Denk aan verzekeringen, huisarts, reizen met het OV, enzovoorts. Ook na het gesprek blijven we bereikbaar voor vragen.

De IND heeft een eigen balie bij het Welcome Center Food Valley, zodat de expat de verblijfsvergunning meteen in ontvangst kan nemen. Ook kunnen hier de benodigde biometrische gegevens worden afgenomen.

De gemeente Wageningen heeft bij ons ook een eigen balie. De expat kan daar het aangevraagde Burgerservicenummer direct ophalen. Handig, want dat is nodig om aan het werk te kunnen. En voor bijvoorbeeld bankzaken en verzekeringen.

We doen meer dan alleen papierwerk. We bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij het vinden van een fijne woning, een geschikte school voor de kinderen en een passende baan voor de partner.

Zo zorgt het Welcome Center Food Valley voor een happy landing én voor happy living!

Wij kunnen het hele traject uit handen nemen als een totaalpakket. Maar ook is het mogelijk om alleen specifieke zaken door ons te laten regelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Ervaringsverhalen

Loes-large
Immigratieadviseur Loes
“Door informatie en antwoorden te geven kun je de expats geruststellen, het is niet niks om huis en haard achter te laten voor een baan in Nederland!”
Tan uit Brazilie
Tan uit Brazilië
Inmiddels is Tan bekomen van de cultuurschok. Hij geniet van de fietscultuur en zoute drop, maar verbaast zich nog steeds over de vele smalle trappen.

87

andere organisaties
gingen je al voor.

Over

Algemeen