Formaliteiten
Welcome Center Food Valley Wageningen

Deel

Formaliteiten

Onderdeel van het immigratieproces zijn formaliteiten van overheidsdiensten zoals de IND en gemeente. Het zijn belangrijke stappen in het proces en dankzij onze korte lijnen en in-house balies kunnen deze formaliteiten vloeiend uitgevoerd worden.

Bij onze in-house balie van de IND kunnen biometrische gegevens worden afgenomen en verblijfsvergunningen worden afgehaald. In specifieke gevallen kan er ook een verblijfsaantekening worden uitgereikt.  

Bij onze gemeentebalie kunnen expats zich inschrijven en direct hun BSN in ontvangst nemen, mits deze van tevoren is aangevraagd. Deze voorinschrijving is uniek door onze speciale afspraken met de gemeente.

Nadat deze formaliteiten zijn afgerond, kunnen werknemers de loonregistratie bij hun bedrijf afronden, een bankrekening openen, zich aanmelden voor een ziektekostenverzekering, zich registreren voor mobiele telefoonabonnementen en alle andere stappen doorlopen om zich sneller en soepeler te vestigen. Dit bespaart tijd en vermindert frustraties.

Formaliteiten IND en gemeente: 

IND: Biometrische gegevens afnemen

IND: Verblijfsaantekening ontvangen

IND: Verblijfsvergunning afhalen

Gemeente: Inschrijven bij gemeente

Gemeente: Direct een BSN ontvangen (bij voorinschrijving)

Formaliteiten regelen bij het Welcome Center ?

Via het afspraakformulier kunnen deze direct worden aangevraagd.

Liever eerst de situatie en mogelijkheden bespreken?

Veelgestelde vragen

Werkgevers vragen

De kosten zijn 85 euro (tarief 2024)

 


Categorie: Expats Kennismigranten
Tags: BSN, Fees, BRP, wachttijden, immigratieaanvraag, kennismigranten

De kosten worden in veel gevallen door de werkgever vergoed. Echter is dit niet standaard. Overleg dus met de werkgever wat er vergoed wordt.

 


Categorie: Werkgever
Tags: kosten

Expat vragen

Het is niet mogelijk om enkel bij ons in te schrijven, daarvoor verwijzen we door naar het Gemeentehuis van de gemeente waar je gaat wonen. Inschrijven bij de gemeente kan alleen indien je in het bezit bent van een huurovereenkomst in één van de aangesloten gemeenten en alleen als de immigratieprocedure bij de IND door het Welcome Center uitgevoerd is.

 


Link: Gemeente Wageningen, links naar andere gemeentes in de Food Valley staan bij onze handige websites 

Categorie: Expats
Tags: inschrijven bij gemeente, gemeente, IND

Via je werkgever kan een afspraak voor je ingepland worden bij de IND in het Welcome Center. Zij kunnen hiervoor het formulier Aanvraag Formaliteiten Welcome Center invullen.

Indien dit niet van toepassing is op jouw situatie, dan verwijzen wij je door naar een IND loket voor het laten afnemen van biometrie.

 


Link: Aanvraag Formaliteiten Welcome Center
Link: website IND | Afspraak biometrie: pasfoto, handtekening en vingerafdrukken.

Categorie: Non-WUR
Tags: biometrie, Particulieren, IND, werkgever

Het Burgerservicenummer (BSN) wordt verstrekt nadat de kennismigrant zich bij de gemeente inschrijft in de Basisregistratie Personen (BRP).

Bij Welcome Center Food Valley kunnen we de voorinschrijving van kennismigranten en onderzoekers bij de gemeente Wageningen uitvoeren als onderdeel van onze complete begeleiding. Wij vragen het Burgerservicenummer twee weken voor aankomst aan bij de Gemeente Wageningen. Wij hebben een eigen in-house balie voor de gemeente Wageningen waardoor je met één afspraak meerdere formaliteiten tegelijk kunt regelen. Het BSN krijgt de expat dan meteen na inschrijving mee.

 


Link: What is a Citizen Service number (belastingdienst.nl)

Categorie: Gemeente
Tags: gemeente, BSN, aanvraag, aanvragen

Via je werkgever kan een afspraak voor je ingepland worden bij de IND in het Welcome Center om je verblijfspas op te halen. Zij kunnen hiervoor het formulier Aanvraag Formaliteiten Welcome Center invullen.

Indien dit niet van toepassing is, informeer ons dan z.s.m. zodat we je verblijfspas naar de IND in Den Bosch kunnen laten sturen. Hier kan je je pasje zonder kosten ophalen.

Voor wat betreft het ophalen van zoekjaar pasjes: hiervoor kan je zonder afspraak terecht in het Welcome Center op donderdagen van 11.45 tot 12.00 uur.
Buiten deze tijd is het niet mogelijk om zoekjaar pasjes op te halen. De IND stuurt je een uitnodiging zodra je pasje klaar ligt.

 


Formulier: Aanvraag Formaliteiten Welcome Center
Link: Afspraak maken met de IND | IND.

Categorie: Expats, IND
Tags: IND, verblijfspas 
Anja-Primary-Contact-WCFV-Management-Office-Assistant-Wagenigen-University-&-Research-Leerstoelgroep-Microbiologie

“Laat je ondersteunen door mensen die kennis van zaken hebben. Het is in veel gevallen behoorlijk complex om aan alle regels en voorschriften te voldoen.

Het WCFV heeft de benodigde kennis van zaken. Zo voorkom je boetes die opgelegd worden als je niet aan de eisen voldoet.”

— Anja van Holland, Management assistant
Wagenigen University & Research, Leerstoelgroep Microbiologie

Over

Algemeen