De ervaring van…

Anja, Management Assistant bij WUR

Werkzaam bij

Wagenigen University & Research
Leerstoelgroep Microbiologie

Functie

Management / Office assistant

Werkzaam sinds

2008

Deel

Al sinds 2008 is Anja werkzaam bij Wageningen University & Research. Voor de leerstoelgroep Microbiologie is zij ons primaire contactpersoon. Daarmee is zij de centrale spil bij het naar Nederland halen van internationale (gast)medewerkers voor deze afdeling. Dankzij haar ruime ervaring weet ze hoe belangrijk de juiste kennis van zaken is. 

Wat heeft WCFV voor jullie gedaan en hoe is het proces verlopen?

Bij alle nieuwe (gast)medewerkers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, schakelen we WCFV in. Dit kan zijn door vooraf een advies te vragen of het haalbaar is om iemand bij ons te laten starten. Maar meestal schakelen we WCFV in om de procedures op te starten en ervoor te zorgen dat een persoon volgens de geldende regels/voorschriften bij ons kan starten.

Zijn er meerdere kennismigranten aan het werk bij jullie, en wat zijn er de belangrijkste verschillen?

Er zijn meerdere kennismigranten bij ons aan het werk. Bij personen die uit een land komen binnen de EU, verloopt de procedure over het algemeen zeer soepel. Bij een persoon uit een land niet EU moeten veel meer stappen gemaakt worden en moeten we aan meer regels/voorschriften voldoen.

“Samen met WCFV kunnen we met een gerust hart een dienstverband of gastaccount via HR regelen.”

Welke voordelen van de samenwerking met WCFV hebben jullie ervaren?

We kunnen de opstart deels uit handen geven aan WCFV. We zijn er dan van verzekerd dat de laatste regels/voorschriften gehanteerd worden. Met een gerust hart kunnen we daarna het dienstverband of een gastaccount via HR regelen.

Heb je tips voor andere organisaties die kennismigranten naar Nederland willen halen?

Laat je ondersteunen door mensen of organisaties die kennis van zaken hebben. Het is in sommige gevallen redelijk complex om aan alle regels/voorschriften te voldoen. Door anderen met kennis van zaken in te schakelen, voorkom je boetes die opgelegd worden als je niet aan de eisen voldoet.

Is er een casus die je het meeste is bijgebleven?

Wanneer je iemand van buiten de EU in dienst wilt nemen, dan is het niet voor alle functies en voor alle kandidaten mogelijk om een Nederlandse verblijfsvergunning te krijgen. WCFV biedt advies op maat over de mogelijkheden voor de door ons geselecteerde kandidaten. Dat blijkt bij elke case weer zeer waardevol!

Anja van Holland

Ervaringsverhalen

WCFV-Expat-Hari
Harimurti uit Indonesië
Na in verschillende landen te hebben gewoond, kiest Harimurti voor de tweede keer voor Nederland.
Anna Maria - Griekenland
Maria Anna uit Griekenland
Zonder verwachtingen kwam Anna Maria naar Nederland. Ze omringt zich met mensen uit verschillende landen. Haar eigen cultuur delen met anderen heeft haar geholpen zich thuis te voelen in Nederland.

Over

Algemeen